در هنگام تشکیل باید دارای اساسنامه و حداقل شرایط مصرح در قانون باشند و پس از تشکیل، دارای یک شخصیت حقوقی هستند. این شرکتها دارای اهمیت بیشتری نسبت به شرکت های مدنی هستند و معمولا منظور از شرکت، شرکت های تجاری است. شاید تا به حال اسم شرکت های سهامی عام بارها و بارها به گوش شما خورده باشد. اما با روند کاری و قوانین و شرایط شرکت های سهامی عام آشنا نباشید.
زمینۀ فعالیت تعاونیهای تولید بیشتر کشاورزی، دامداری و دامپروری، پرورش و صید ماهی، شیلات، معدن، صنعت و ساختوساز در شهرها و روستاها و در میان عشایر است. شرکتهای تعاونی توزیع بیشتر در حوزۀ تهیۀ کالا و خدمات مورد نیاز اعضا فعالیت دارند. به طور کلی، تأمین اجناس مصرفی زندگی از اهداف مهم این نوع شرکتها است. حداقل تعداد شرکا برای ثبت شرکت تعاونی تولید و مصرف هفت نفر است که دو سوم آنها باید در حرفهای مشغول باشند که در موضوع شرکت مشخص شده است. همچنین حداقل سرمایه برای تاسیس شرکت تعاونی تولید و مصرف مبلغ صد میلیون ریال است. گفتنی است که در شرکتهای تعاونی ممکن است اعضا سرمایههای یکسانی نداشته باشند، اما در تصمیمگیریها هر یک از آنها یک رای با ارزش برابر دارند.
- شرکتهای سهامی خاص ۱۰ برابر میزان سرمایه خود می توانند از گرفتن وام بهره مند شوند، بدین منظور می توانند میزان سرمایه خود را افزایش دهند.
- در شرکت های با مسئولیت محدود هم سرمایه و هم اشخاص به نوعی در اعتبار شرکت دخیل هستند.
- در نوع اول موسس قسمتی از سرمایه شرکت را بواسطه فروش سهام به مردم تامین مینمایند.
در حقیقت به یک انجمن یا بنگاه تجاری که میتواند شامل شخص حقیقی یا حقوقی یا هر دو باشد، شرکت گفته میشود. این تعریف در قانون تجارت به قراردادی اطلاق می شود که بر اساس قانون، اعضا و شرکا، سود حاصل از سرمایه را تقسیم می نمایند. باید توجه داشت که در قوانین مربوطه در ایران، شرکت ها شخصیت حقوقی دارند. لفظ دولتی به شرکتهایی اطلاق میشود که حداقل ۵۰ درصد سرمایه آن در اختیار دولت و نهادهای حکومتی باشد. مطابق قانون تجارت «شرکت دولتی واحد سازمان شخصی است که با اجازه قانون به صورت شرکت تأسیس شده است و سهم دولت از سرمایه آن بیش از ۵۰ درصد است».
انواع شرکت و مراحل ثبت شرکت
آنچه در این جا قابل توجه است، موارد ورشکستگی و بحرانهای مالی است که برای این شرکتها به وجود میآید. تجارت برای برخورد با چنین شرکتهایی قوانین خاصی دارد مثلاً در صورت ورشکستگی، قانون با این شرکتها مثل شرکتهای تضامنی برخورد میکند و هرکدام از مال باختگان میتوانند اموال خود را مستقیماً از شرکا اصلی و مؤسسین تقاضا نماید. فعالیت این شرکتها در غالب موارد به صورت مخفی است اما در مواردی نیز، مخفی کاری جزوی از سیاستهای آنها به حساب نمیآید. در این مقاله از سندباد به معرفی و تعریف انواع شرکت های تجاری داخلی و بین المللی به زبان ساده می پردازیم و سعی می شود مقایسه ای میان انواع شرکت تجاری و بازرگانی نیز صورت داده شود. شرکتی است که تحت نام مخصوصی بین یک عده شرکای سهامی و ۱ یا چند نفر شریک ضامن تشکیل می شود. در نهایت باید بگوییم که اگر هر سوال و ابهامی در رابطه با ثبت شرکت در ترکیه برای شما وجود دارد، آن را با ما در میان بگذارید، مطمئن باشید که در اسرع وقت به آن پاسخ می دهیم و البته خوش حال می شویم که سوال های شما را بشنویم و آن را پاسخ دهید.
شریک با مسئولیت محدود کسی است که مسئولیت او فقط تا میزان سرمایه ایست که در شرکت گذارده ویا بایستی بگذارد. دراسم شرکت باید عبارت ( شرکت مختلط) و لااقل اسم یکی ازشرکاء ضامن قید شود. شرکت نسبی به نوعی هم دارای بعضی از خصوصیات شرکت تضامنی است و هم مسئولیت شدید این نوع شرکت در تضمین کل مطالبات توسط تمام شرکا را ندارد. اما در مجموع غیر از مسئولیت شرکا در قبال طلبکاران، در بقیه موارد این شرکت با شرکت تضامنی تشابه دارند.
تفاوت شرکت های تضامنی با سایر شرکت ها
در اسم شرکت باید عبارت “شرکت مختلط سهامی” و حداقل اسم یکی از شرکای ضامن ذکر شود. شرکت ها بر اساس موارد مختلفی از جمله نوع فعالیت و انگیزه ایجاد آن، تقسیم مسئولیتها و اختیارات، میزان سرمایه، نوع تصمیم گیری در شرکت و … به انواع مختلفی تقسیم می شوند. در این شرکت ها، علاوه بر سرمایه، شخصیت فرد سرمایه گذار بسیار حائز اهمیت است و در مواردی، شرکتهای ثبت شرکت اشخاص به صورت خانوادگی اداره میشوند تا اعضا هرچه نزدیکتر به هم باشند. همان طور که از نام این شرکتها مشخص است، دلیل تأسیس آنها کمک و همیاری بین اعضای آن و تسهیلاتی برای مدارا با مشکلات اقتصادی است. شرکتهای تعاونی لزوماً در زمره شرکتهای تجاری قرار نمیگیرند و در صورتی که فعالیت آنها تجاری نباشد، تجاری در نظر گرفته نمیشوند.
اساسنامه ای که تنظیم کرده اید را به دفترخانه رسمی ارسال کنید، تا آن را تائید کنند. ۵- شرکتهای مدنی ممکن است به اختیار شرکا به وجود نیایند مثل شراکت وراث در ارث. اما شرکتهای تجاری همیشه به اختیار و اراده شرکا به وجود می آیند. ۱- فروش اجناس لازمه برای مصارف زندگی اعم از این که اجناس مزبور را شرکاء ایجاد کرده ویا خریده باشند.
اداره شرکت مدنی، با شرکای آن بوده و تصمیم گیری در امور آن، اصولا نیاز به اتفاق نظر شرکا دارد. بنابراین مالکیت اموال و دارایی شرکت تجاری به خود شرکت و نه شرکای آن تعلق دارد. پس از انتخاب ناحیه، آدرس وب سایت InfoFinland مربوط به آن ناحیه را مشاهده می کنید. تیم تخصصی مشاوران با بیش از ۳۶ سال تجربه فعالیت در خدمت شما عزیزان می باشد.